Donate On Kickstarter With iDeal

Welke betaalmethoden ondersteunt Kickstarter?

Helaas voor de Nederlandse gebruiker zijn de betaalmogelijkheden op Kickstarter net als bij GoFundMe zeer beperkt. Enkel creditcards en debit cards worden geaccepteerd.

PayPal, iDEAL of bankoverschrijving worden niet geaccepteerd.

Hoe is Kickstarter met iDEAL te gebruiken?

Het is een extra stap, maar via de combinatie iDEAL en een debit card kunt u een Kickstarter project ondersteunen.

Een debit card is een prepaid creditcard die u online of in een winkel kunt kopen. U zet er geld op bij aanschaf in de winkel of online via iDEAL en u kunt de kaart vervolgens gebruiken om er mee te betalen als ware het een creditcard.

Er zijn verschillende kaarten verkrijgbaar, allen met verschillende voor en nadelen. Als u op zoek bent naar een kaart enkel om snel te gebruiken voor een Kickstarter project dan leent de Virtual card van pay2d zich hier goed voor.

Pay2d biedt drie varianten van haar kaart aan, maar als u kiest voor de Virtual dan kunt u direct aan de slag. U koopt de kaart online, via de pay2d website.

Omdat het een virtuele creditcard betreft ontvangt u geen plastic kaart, maar alleen een creditcard nummer. U kunt hiermee dus alleen online betalen, maar dat is prima als u de kaart wilt gebruiken voor Kickstarter.

Omdat u geen kaart ontvangt is de pay2d Virtual gratis. U betaalt wel voor het opwaarderen, namelijk € 2 als u opwaardeert via iDEAL en € 1 als u opwaardeert via bankoverschrijving.

Veel Kickstarter projecten verwijzen in hun beschrijving naar de mogelijkheid om te betalen met de 3V Card, maar deze kaart is per 1 november 2016 gestopt.

Scource: https://www.alleszondercreditcard.nl/kickstarter-ideal/